3 comments

Site update

23 september 2015 18:42

Het Amplefrag devop team heeft de site geupdate! Dat doen we wel vaker, maar dit was wel een grote update. Niet omdat er zo veel nieuwe functionaliteiten in zijn gekomen, maar wel omdat we de versies van alle software die we gebruikt hebben opgehoogd.

De site (en beamer) zijn gebouwd op het Django framework. En dan specifiek versie 1.4, die ondertussen alweer uit 2012 stamt. Op 1 Oktober (volgende week) stopt de support voor Django 1.4 en komen er geen security updates meer. Daarom hebben we nu alles omgebouwd naar de volgende LTS versie: Django 1.8!

Dit gaat gepaard met het updaten van een heleboel andere dependencies die we gebruiken, maar waar jullie in de praktijk niet veel van zullen merken. Een grote update hierbij is nog wel DjangoBB, dat nu support heeft voor POLLS !!! Daarnaast krijg je nu ook MAIL wanneer er gereplied wordt op een topic waar je op subscribed bent!

Het kan zijn dat er door deze aanpassingen hier en daar wat dingetjes stuk zijn gegaan. We hebben ons best gedaan om alles goed te testen (deels geautomatiseerd), maar in de praktijk komen er toch altijd weer een paar bugjes boven waar we niet aan gedacht hebben en die niet in de tests zitten. Dus: Kom je dingen tegen die niet werken? Of anders werken dan dat je zou willen? Laat het ons dan even weten via webmaster@ of via het forum.

Nu gaan we weer lekker door knutselen en als het een beetje meezit komt er voor Amplefrag 31 zeker nog 1 grote update. ;)

0 comments

Battlefield Hardline stats

23 april 2015 15:22

Hallo users,

Met dank aan fragger Streetman, hebben we sinds gisteren Battlefield Hardline stats op de site, vergelijkbaar met de BF3/4 stats pagina's.

De stats komen van bfhstats.com, van dezelfde auteur als bf3stats.com en bf4stats.com.

Dus doe jij ook Battolfield Hardline, en heb jij ook meer gespeeld dan Fragger 'X' en wil je dat laten zien aan iedereen: vul dan je BF H nick in op de stats pagina.

6 comments

HTTPS certificate update

20 november 2014 10:34

Gisteravond verliep het Amplefrag HTTPS certificaat. Deze hebben we vervangen, met een nieuw certificaat, welke wederom een jaar geldig is. In het proces hebben we ook het certificaat geupgrade naar SHA2, omdat SHA1 in 2017 niet meer door onder andere Chrome wordt geaccepteerd.

Tevens hebben we tijdens deze update SSLv3 uitgezet tegen POODLE (nee, dat zijn geen lieve puppies :), en onze algoritmes wat omhoog geschroevd. Hiermee breken de we compatibiliteit van de Amplefrag site op Windows XP. Op Vista en hoger, onder IE7 of hoger, is de site gewoon bereikbaar, evenals met Firefox of Chrome.

Ow, en we hebben SPDY aangezet :D Dit doet multiplexing en compression over de https verbinding, waardoor de site wederom net even een tikje sneller wordt. Google heeft dit al anderhalf jaar aanstaan op al zijn servers, dus we verwachten geen issues met betrekking tot SPDY.

Mocht je onverhoopt geen contact meer kunnen maken met de Amplefrag website (waarschijnlijk dan vanwege een SSL error), stuur dan even een mailtje naar webmaster@amplefrag.nl, met daarin je Operating system en zijn versie, en welke browser en zijn versie je gebruikt. Als je een SSL error krijgt, stuur dan ook de gedetailleerde foutcode en foutmelding mee.

 

TL;DR:

Site werkt niet meer op WinXP. Op naar Amplefrag 30! Het wordt awesome! Also SPDY!

0 comments

Mailtjes stuk

30 juli 2014 20:37

Oh jee, de mailtjes waren stuk. Waarschijnlijk heeft niemand het gemerkt, maar de afgelopen twee weken heeft de amplefrag site z'n mailtjes niet kunnen versturen. Daardoor deed het forum soms ook wat raar.

Nou, das nu allemaal gefixed en we hebben de inschrijvingen ook maar gelijk open gezet! Dus snel inschrijven voor Amplefrag 30-1!!

3 comments

Mann vs Machine

28 februari 2014 09:20